Arsip Warta

Dina Puncak Acara Diés Natalis ka-60, Réktor Medar Réfléksi Lalampahan Unpad

[unpad.ac.id, 11/09/2017] Jangkep 60 taun, Universitas Padjadjaran masih tetep ngomitmenkeun manéh pikeun ngalaksanakeun naon-naon anu geus dicita-citakeun ku para tuturusna dina raraga nyerdaskeun kahirupan bangsa. Proses atikan anu dijalankeun Unpad minangka amanat ti para tuturus pikeun muka lolongkrang ka masyarakat supaya bisa sakola di pendidikan tinggi. Réktor Unpad Prof. Tri Hanggono Achmad, dina orasi ilmiahna […]

Présidén Joko Widodo: Perguruan Tinggi Taméng Panghareupna dina nyanghareupan Robahna Bangsa

[unpad.ac.id, 11/09/2017] Présidén Républik Indonésia Ir. H. Joko Widodo umajak ka sakumna unsur Universitas Padjadjaran pikeun ngaantisipasi rupaning hal nu tumali jeung robahna dunya. Danget ieu, nagara-nagara di dunya nyanghareupan tangtangan robahna dunya anu melesat. “Perguruan tinggi nyaéta nu pangsiapna dina ngigelan jaman,” Kitu saur Présidén basa orasi dina Dies Natalis ka-60 Unpad di Grha […]

Réktor miwah Bupati Garut Ngaresmikeun Universitas Padjadjaran Kampus Garut

[unpad.ac.id, 29/08/2017] Akademi Keperawatan Pemerintah Kabupaten Garut  kalayan resmi tos dipasrahkeun ngokolakeunna ka Universitas Padjadjaran. Éta pamasrahan téh dilaksanakeun ku Bupati Garut H. Rudy Gunawan, S.H., M.H., M.P., ka Réktor Unpad Prof. Tri Hanggono Achmad, Salasa (29/8) di Kampus Akper Pemkab Garut Jl. Proklamasi No. 5 Garut. Dina éta kasempetan, Bupati Garut ogé nada tangan […]

Supercamp 2017, Wujud Hadirna Unpad di Muara Gémbong

[unpad.ac.id, 14/08/2017] Masyarakat di Kecamatan Muara Gémbong, Kabupatén Bekasi, antusias miluan rupaning kagiatan pengabdian kepada masyarakat nu dilaksanakeun Universitas Padjadjaran, Senén (14/08). Rupaning runtuyan acara Supercamp Unpad 2017 digelar minangka wujud impleméntasi Tridharma Perguruan Tinggi. Runtuyan kagiatan Supercamp Unpad 2017 digelar di 6 désa di Kecamatan Muara Gémbong, nyaéta Désa Pantai Bahagia, Désa Pantai Sederhana, […]

Mahasiswa Asing Aub kana Unpad Summer Program 2017

[unpad.ac.id, 7/08/2017] Aya 31 urang mahasiswa asing anu aub kana  Summer Program nu diayakeun ku Universitas Padjadjaran ngaliwatan Diréktorat Tata Kelola jeung Komunikasi Publik/Kantor Internasional. Acara ieu diayakeun ti tanggal 2 nepi ka 9 Agustus nu bakal datang di Kampus Jatinangor, Kota Bandung, jeung Tamanbumi Nasional Ciletuh-Palabuhanratu, Kabupatén Sukabumi. Mahasiswa asing ieu asalna ti Guangxi […]

Sanajan Geus Diniléy, Panalungtikan Di Géopark Ciletuh mah Terus Lumangsung

[unpad.ac.id, 4/08/2017] Tim Asésor UNESCO Global Géopark (UGG) ngaréngsékeun runtuyan acara pangdeugdeugna di wewengkon Geopark Nasional Ciletuh-Palabuhanratu, Jumaah (4/08). Deugdeugan nu dikawitan ti ping 1 Agustus tukang téh tugasna nganiléy wewengkon Géopark Ciletuh-Palabuhanratu pikeun jadi wewengkon Géopark dunya versi UNESCO. “Insyaallah (ku ayana ieu pangroris), urang baris meunang sértifikasi. Éta hartina, urang bisa ngawangun standar […]

Réktor Miharep Wisudawan Unpad Mageuhan Persatuan Bangsa

[unpad.ac.id., 01/08/2017] Minangka lembaga pendidikan tinggi, Unpad jeung kakuatan akademikna boga pancén anu nyata dina ngarojong pangwangunan bangsa supaya bisa nanjung dina hirup kumbuh global, sarta ngaraiksa persatuan jeung kamamuran wilayah Nusantara. Pikeun ngahontalna, Réktor Unpad Prof. Tri Hanggono Achmad cumeluk ka sakumna civitas akademika, utamana para wisudawan Unpad Gelombang IV Tahun Akademik 2016/2017 pikeun […]

Paguron Luhur di Jawa Barat Ngadéklarasikeun Antiradikalismeu

[unpad.ac.id, 14/07/2017] Para réktor paguron luhur sa-Jawa Barat sapuk pikeun ngadéklarasikeun antiradikalismeu di lingkungan kampus. Déklarasi ieu téh minangka tarékah nuwuhkwun deui patriotismeu dina rongkahna radikalismeu anu rék ngaruntagkeun persatuan bangsa. Kasapukan ieu ngawujud dina déklarasi antiradikalismeu ku 44 Réktor PTN jeung PTS sa-Jawa Barat, di Grha Sanusi Hardjadinata Unpad, Jalan Dipati Ukur No. 35, […]

PSM Unpad Jadi Juara dina 54th International Competition of Choral Singing, Austria

[unpad.ac.id, 13/07/2017] Unit Kegiatan Mahasiswa Paduan Suara Mahasiswa (PSM) Universitas Padjadjaran hasil jadi juara kahiji widang  Folksong  jeung  juara kadua widang Choral Works dina “54th International Competition of Choral Singing” di Spittal an der Drau, Austria, 7-9 Juli 2017. Dina éta kompetisi, PSM Unpad bareng jeung tim misi kabudayaan Indonésia Kirana 2017 kudu nyanghareupan salapan kelompok layeutan […]

Réktor Unpad Ngistrénan 1.792 Wisudawan

[Unpad.ac.id, 03/05/2017] Réktor Universitas Padjadjaran Prof. Tri Hanggono Achmad ngistrénan 1.792 wisudawan dina Wisuda Unpad Gelombang III Tahun Akademik 2016/2017 di Grha Sanusi Hardjadinata kampus Iwa Koesoemasoemantri Unpad, Jalan Dipati Ukur No. 35, Bandung, 3 – 4 Méi. Wisudawan nu diistrénan téh lulusan Program Doktor, Magister, Spésialis, Profési, Sarjana, jeung Diploma. Dina biantarana, Réktor ngaguar […]