Arsip Warta

Mahasiswa Profesi Apoteker Unpad Jadi Panyatur Panghadéna di Asean Youth Conference, Malaysia

[unpad.ac.id, 26/9/2018] opat mahasiswa Program Studi Profesi Apoteker Universitas Padjadjaran dilélér pangajén panyatur panghadéna (best presenter) dina raraga ASEAN Youth Conference, di International Islamic University, Malaysia, tanggal 22 Séptémber 2018. Nalika ngilu kagiatan, Yuda teu bisa hadir jadi tim nu mangkat ukur Alsya, Irma, jeung Mega hungkul. Tiluanna asup klaster “Natural Science and Medicine”. Sister […]

Ngagunakeun “Artificial Intelligence” Pikeun Mikawanoh Karakter Tulisan Sunda Kuno, Panalungtikan Unpad Dilélér Pangajén

[unpad.ac.id, 27/9/2018] Tim panalungtik ti Departemen Ilmu Komputer Fakultas Matematika jeung Ilmu Pengetahuan Alam Universitas Padjadjaran, dilélér pangajén salaku “The First Best Paper” di konferensi internasional “ The 3rd International Conference on Computing and Infomatics” (ICCAI) Universitas Sumatera Utara (USU), 18-19 September 2018. Tim panalungtik nu anggotana Erick Paulus, M.Kom., Yemima Simanjuntak, Dr. Setiawan Hadi, […]

Megister Kebidanan Unpad Ngabdi ka Masarakat

[unpad.ac.id, 27/9/2018] Mahasiwa angkatan XVII Megister Kebidanan Universitas Padjadjaran milampah runtuyan kagiatan Pengabdian Kepada  Masyarakat (Pengmas) di wilayah gawé Puskesmas Cikembulan, Kabupatén Pangandaran, 18-20 Septémber. Ketua program studi Megister Kebidanan Unpad Dr. Hadi Susiarno, dr., M.Kes., MH.Kes., ngedalkeun, Ieu kagiatan miboga tujuan ngaronjatkeun darajat kaséhatan masyrakat Pangandaran. Pihakna pokus kana turunna Angka Kematian Ibu dan Angka […]

Nguatkeun Désa ku Téhnologi Digital

[unpad.ac.id, 27/9/2018] Asup kana revolusi industri 4.0 kamekaran téhnologi sakuduna bisa jadi fasilitas pikeun ngaronjatkeun pangwangunan desa. Leuwih ti éta, Desa miboga potensi nu gedé pikeun ngajadikeun kuatna bangsa. “Fasilitas téhnologi digital ieu nu bakal ku urang pigawé. Kumaha interkonektifitas unggal désa kudu diwangun. Lantaran, potensi-potensi inovasi desa lamun diantep sewang-séwangan moal kuat pikeun adu […]

Strategi Ngokolakeun Perbankan Efektif Ceuk Dirut BJB

[unpad.ac.id, 28/9/2018] Bank BJB meunang pinunjul ka-12 salaku bank terbaik nasional najan statusna salaku Bank Pembangunan Daérah (BPD). Ieu Préstasi mangrupakeun hasil tina percepatan perfoma Bank BJB dina opat taun katukang. Ieu cara teu leupas tina nu dipigawe ku Direktur Utama Bank BJB Dr. Ahmad Irfan. Ieu strategi nu dimekarkeun Irfan dibéré ngaran “The Irfan […]

Mahasiswa Profesi Apoteker Unpad Jadi Panyatur Panhadéna di Asean Youth Conference, Malaysia

[unpad.ac.id, 26/9/2018] opat mahasiswa Program Studi Profesi Apoteker Universitas Padjadjaran dilélér pangajén panyatur panghadéna (best presenter) dina raraga ASEAN Youth Conference, di International Islamic University, Malaysia, Tanggal 22 Séptémber 2018. Opat mahasiswa téh nyaéta, Alsya Utami Rahayu, Irmah Rahayu Latarissa, Mega Hijriawati, Jeung Yuda Hardianto, ngangkat panalungtikan nu judulna “Mo;ercular Docking Studies on Secondary Metobolites […]

Ngagunakeun “Artificial Intelligence” Pikeun Mikawanoh Karakter Tulisan Sunda Kuno, Panalungtikan Unpad Dilélér Pangajén

[unpad.ac.id, 27/9/2018] Tim panalungtik ti Departemen Ilmu Komputer Fakultas Matematika jeung Ilmu Pengetahuan Alam Universitas Padjadjaran, dilélér pangajén salaku “The First Best Paper” di konferensi internasional “ The 3rd International Conference on Computing and Infomatics” (ICCAI) Universitas Sumatera Utara (USU), 18-19 September 2018. Tim panalungtik nu anggotana Erick Paulus, M.Kom., Yemima Simanjuntak, Dr. Setiawan Hadi, […]

Megister Kebidanan Unpad Ngabdi ka Masarakat

Mahasiwa angkatan XVII Megister Kebidanan Universitas Padjadjaran milampah runtuyan kagiatan Pengabdian Kepada  Masyarakat (Pengmas) di wilayah gawé Puskesmas Cikembulan, Kabupatén Pangandaran, 18-20 Septémber. Ketua program studi Megister Kebidanan Unpad Dr. Hadi Susiarno, dr., M.Kes., MH.Kes., ngedalkeun, Ieu kagiatan miboga tujuan ngaronjatkeun darajat kaséhatan masyrakat Pangandaran. Pihakna pokus kana turunna Angka Kematian Ibu dan Angka Kematian […]

Nguatkeun Désa ku Téhnologi Digital

Asup kana revolusi industri 4.0 kamekaran téhnologi sakuduna bisa jadi fasilitas pikeun ngaronjatkeun pangwangunan desa. Leuwih ti éta, Desa miboga potensi nu gedé pikeun ngajadikeun kuatna bangsa. “Fasilitas téhnologi digital ieu nu bakal ku urang pigawé. Kumaha interkonektifitas unggal désa kudu diwangun. Lantaran, potensi-potensi inovasi desa lamun diantep sewang-séwangan moal kuat pikeun adu punjul” ceuk […]

Strategi Ngokolakeun Perbankan Efektif Ceuk Dirut BJB

Bank BJB meunang pinunjul ka-12 salaku bank terbaik nasional najan statusna salaku Bank Pembangunan Daérah (BPD). Ieu Préstasi mangrupakeun hasil tina percepatan perfoma Bank BJB dina opat taun katukang. Ieu cara teu leupas tina nu dipigawe ku Direktur Utama Bank BJB Dr. Ahmad Irfan. Ieu strategi nu dimekarkeun Irfan dibéré ngaran “The Irfan Model”. Ieu […]