Arsip Warta

Nganjang ka Tiongkok, Réktor Néken Gawé Bareng jeung Guangxi University for Nationalities jeung Xiangsihu College

[Unpad.ac.id, 1/5/2017] Réktor Universitas Padjadjaran Prof. Tri Hanggono Achmad néken Layang Kasapukan jeung dua universitas di Tiongkok, nya éta  Guangxi University for Nationalities (GXUN) jeung Xiangsihu College of Guangxi University for Nationalities. Eta lalayang téh ditéken ku  Réktor basa nganjang ka Nanning, Guangxi, Tiongkok, 26-28 April sababaraha waktu katukang. Nganjangna Réktor ka Nanning téh pikeun […]

Mahasiswa Fakultas Téknik Géologi Unpad Nyangking Dua Juara di Malaysia

[Unpad.ac.id, 28/04/2017] Mahasiswa Fakultas Téknik Géologi Universitas Padjadjaran ngaraéh prestasi di Geoscience Industrial Week 2017 nu diayakeun ku University of Malaya, Malaysia dina ping 18-20 April 2017. Dina éta kompetisi, delegasi FTG Unpad nyangking juara I Oil Rig Design Competition jeung juara II Geoquiz. Delegasi FTG Unpad nu miluan Oil Rig Design Competition nyaéta Grida […]

Unpad Narima Lahan 30 Héktar di Désa Cintaratu, Kabupatén Pangandaran

[Unpad.ac.id, 14/03/2017] Pamaréntah Kabupatén Pangandaran nu geus ngararancang masrahkeun lahan keur pangwangunan kampus Program Studi di Luar Kampus Utama (PSDKU) Unpad-Pangandaran geus aya jenglénganana. Lahan nu legana 30 héktar di Désa Cintaratu, Kacamatan Parigi, Pangandaran ieu resmi disérénkrun ka pihak Kemenristékdikti anu satuluyna dikokolakeun sagemblengna ku Unpad. Papasrahan ieu diresmikeun ku nanda tangan Layang Kasapukan […]

Ngaresmikeun Tata Kelola Unpad minangka PTN Badan Hukum, Menristékdikti Ngajurung Unpad Sina Ngaronjatkeun Publikasi Ilmiah

[Unpad.ac.id, 14/01/2016] Mentri Riset, Téknologi, jeung Pendidikan Tinggi (Menristékdikti) RI, Prof. Drs. H. Mohamad Nasir, M.Si., Ak., PhD., CA, ngaresmikeun tata kelola Universitas Padjadjaran minangka Perguruan Tinggi Negeri Badan Hukum di Balé Sawala Unpad, Jatinangor, Saptu (14/01). Dina acara ieu, Prof. Nasir ngajurung Unpad supaya ngaronjatkeun jumlah publikasi ilmiah. “Simkuring yakin ku jadina PTN Badan […]

Réktor Miharep Mahasiswa Malotékar dina KKNM PPMD Integratif

[Unpad.ac.id, 4/01/2017] Réktor Universitas Padjadjaran, Prof. Tri Hanggono Achmad, ngiangkeun peserta Kuliah Kerja Nyata Mahasiswa – Pengabdian kepada Masyarakat Dosén (KKNM PPMD) Integratif Unpad Periode Januari-Pébruari 2017 di Lapang Parkir PPBS Unpad Kampus Jatinangor, Rebo (4/01). Aya 2.954 urang mahasiswa anu miluan KKNM entragan ayeuna. Dina acara ieu, Réktor ngawawadian mahasiswa supaya ngamangpaatkeun KKNM pikeun […]

Unpad Ngawanohkeun Jadwal Réténsi Arsip jeung Getar Pikat

[Unpad.ac.id, 2/12/2016] Universitas Padjadjaran siap ngalaksanakeun Jadwal Réténsi Arsip (JRA) luyu jeung Undang-undang Nomer 43 Taun 2009 Pasal 1 Ayat (22) ngeunaan Kearsipan. Dina Undang-undang ieu disebutkeun yén pelaksanaan JRA diwajibkeun ka sakumna lembaga negara, pammaréntahan daérah, lembaga pendidikan, pausahaan, organisasi politik, organisasi kamasarakatan, sarta pribadi. Kepala Unit Pelaksana Téknis (UPT) Kearsipan Unpad, Prof. Dr. […]

KPI Pusat Ngajak Unpad Ngayakeun Seminar Internasional Penyiaran

[Unpad.ac.id, 1/12/2016] Pupuhu Komisi Penyiaran Indonésia (KPI) Pusat, Yuliandre Darwis, nepungan Rektor Universitas Padjadjaran, Prof. Tri Hanggono Achmad, di ruang Réktor Kampus Unpad, Jalan Dipati Ukur No. 35, Bandung, Kemis (1/12). Panglawungan ieu minangka ngalalanyah gawé bareng jeung Unpad tumali jeung seminar internasional anu rék dilaksanakeun ku KPI. Dina panglawungan ieu, Réktor disarengan ku Wakil […]

Réktor Ngistrénan Dua Urang Wakil Dékan jeung Saurang Wakil Kepala SPKP Unpad

[Unpad.ac.id, 1/12/2016] Réktor Universitas Padjadjaran, Prof. Tri Hanggono Achmad, ngistrénan Wakil Dékan Widang Perencanaan, Sistem Informasi, Tata Kelola, jeung Sumber Daya Fakultas Téknologi Industri Pertanian (FTIP) jeung Fakultas Matématika jeung Ilmu Pengetahuan Alam (FMIPA), sarta Wakil Kepala Satuan Pengendalian jeung Koordinasi Program Unpad. Istrénan diayakeun di Ruang Serba Guna, Gedong 2 Lanté 4 Unpad, Kemis […]

Réktor Unpad, “Prof. Sri Soemantri téh Akadémisi nu Paripurna”

[Unpad.ac.id, 1/12/2016] Pakar Hukum Tata Negara di Indonésia anu ogé Guru Besar Fakultas Hukum Universitas Padjadjaran, Prof. (Eméritus) Dr. H.R.T. Sri Soemantri Martosoewignjo, SH, MH., geus mulang ka kalanggengan dina yuswa 90 taun, Rebo (30/11) kamari. Pupusna Prof. Sri Soemantri téh lain ngan sungkawa keur kulawarga Unpad tapi keur sakumna bangsa Indonésia.   Réktor Unpad, […]

Inohong Hukum Tata Negara, Prof. Sri Soemantri, Tilar Dunya

[Unpad.ac.id, 30/11/2016] Prof. (Eméritus) Dr. H.R.T. Sri Soemantri Martosoewignjo, SH, MH., inohong Hukum Tata Negara di Indonésia, Guru Besar Universitas Padjadjaran, tilar dunya poé Rebo 30 Nopémber 2016 tabuh 2.50 soré di RS Premier Jatinegara Jakarta dina yuswa 90 taun. Layonna baris dijajap ku panghormatan ti Kulawarga Unpad di Masjid Al Jihad, Jln. Dipati Ukur […]