Farmasi

Fakultas: Farmasi
Alamat: Jl. Raya Bandung Sumedang KM 21, Jatinangor 45363
Telepon: (022) 7796200
Faksimile: (022) 7796200
Dekan: Dr. Keri Lestari, S.Si., M.Si., Apt.
Website: http://farmasi.unpad.ac.id/

Déskripsi:
Fakultas Farmasi téh tadina mah salah sahiji jurusan nya éta Jurusan Farmasi anu diadegkeun dina tanggal 19 Fébruari 1959 minangka jurusan kalima tina tujuh jurusan nu aya dina aub payung Fakultas Matematika jeung Ilmu Pengetahuan Alam (FMIPA) Univérsitas Padjadjaran.

harita, kampus Jurusan Farmasi téh ayana di Dago Opat atawa Jalan Ir.H. Juanda No 4, Bandung anu dipaké pikeun kagiatan akadémik jeung di Lembaga Ilmu Pengetahuan Alam (LIPA), Jl. Singaperbangsa, Bandung. Dina taun 1978 kampusna pindah ka Jalan Maulana Yusuf No. 12, Bandung, tuluy pindah deui ka Jatinangor dina bulan Séptémber 1986 pikeun ngalaksanakeun sagala urusan akadémikna di kampus anyar.

Dina tanggal 17 Oktober 2006, Jurusan Farmasi robah statusna jadi Fakultas Farmasi (1868/J06/Kep/KP/2006) nu dipingpin ku Dékan, Pembantu Dékan Bidang Akadémik, Pembantu Dékan Bidang Administrasi jeung Keuangan, jeung Pembantu Dékan Bidang Kemahasiswaan. Ti taun 2006, Fakultas Farmasi ogé geus narima mahasiswa anyar ti Malaysia.

Program Studi

A. Program Sarjana (S-1)
Farmasi

B. Program Pascasarjana:
1. Program Magister (S-2)
– Magister Ilmu Farmasi

Konsentrasi:

  • Konsentrasi Teknologi Farmasi dan Kosmetika
  • Konsentrasi Farmasi Klinik
  • Konsentrasi Herbal Medik
  • Konsentrasi Farmakologi dan Toksikologi
  • Konsentrasi Radiofarmasi
  • Konsentrasi Pengawasan Mutu
  • Konsentrasi Farmasi Rumah Sakit

C. Program Profesi:
– Profesi Apoteker

Data lain:
Buku Pedoman Fakultas Farmasi 2014/2015
Daftar Guru Besar Unpad