Ilmu Budaya

Alamat: Jl. Raya Bandung Sumedang KM 21, Jatinangor 45363
Telepon: (022) 7796482
Faksimile: (022) 7796482
Dekan: Drs. Yuyu Yohana Risagarniwa, M.Ed., Ph.D
Website: http://fib.unpad.ac.id

Deskripsi:
Fakultas Ilmu Budaya (FIB) Unpad resmi dibuka dina tanggal 1 Novémber 1958. Fakultas Ilmu Budaya (Fakultas Sastra harita) dibuka dumasar kana Surat Keputusan Yayasan Pembina Univérsitas Padjadjaran Nomer 6/FS/531 tanggal 1 Oktober 1958 ngeunaan Pembukaan Fakultas Sastra. Dua taun ti harita, status Fakultas Ilmu Budaya (anu harita Fakultas Sastra)  nampa légalitas anu leuwih weweg ku dikaluarkeunana Surat Keputusan Mentri PPK Nomer 66971/UU/60 tanggal 12 Agustus 1960 anu netepkeun Fakultas Ilmu Budaya minangka salah sahiji fakultas di lingkungan Unpad.

Fakultas Ilmu Budaya téh fakultas anu kadalapan di Unpad, dina waktu mimiti ngadegna ngawengku opat jurusan program sarjana, nya éta Basa jeung Sastra Indonésia jeung Sunda, Basa jeung Sastra Inggris, Sajarah, jeung Basa jeung Sastra Perancis. Luyu jeung ngaronjatna tangtangan katut pangabutuh masarakat ka paguron luhur, Fakultas Sastra Unpad geus némbongkeun kamajuan anu matak nyugemakeun dina sagala widang.

Program Studi
A. Diploma:
– Editing
-Usaha Perjalanan Wisata

B. Sarjana:
Sastra Indonesia
Sastra Sunda
Ilmu Sejarah
Sastra Jepang
Sastra Inggris
Sastra Perancis
Sastra Jerman
Sastra Arab
Sastra Rusia

C. Pascasarjana:
1.    Magister (S2):
– Magister Ilmu-Ilmu Sastra
– Magister Kajian Budaya
– Magister Ilmu Linguistik
– Magister Ilmu Sejarah

2.    Doktor (S3)
– Doktor Ilmu-ilmu Sastra

Data lain:
Buku Pedoman Fakultas Ilmu Budaya 2014/2015
Daftar Guru Besar Unpad