Peternakan

Alamat: Jl. Raya Bandung Sumedang KM 21, Jatinangor 45363
Telepon: (022) 7798241
Faksimile: (022) 7798212
Dekan: Prof. Dr. Ir. Husmy Yurmiati, M.S.
Website:
http://peternakan.unpad.ac.id/

Deskripsi:
Fakultas Peternakan (Fapet) Univérsitas Padjadjaran nu ditaratas ku Prof. Dr. Didi Atmadilaga téh ngadeg dina taun 1963 dumasar kana SK Mentri PTIP No.86/63 Tanggal 27 Juli 1963 sarta diresmikeun dina tanggal 1 Séptémber 1963.

Dina keur mimiti ngadegna, kuliah Fakultas Peternakan téh di Kampus Unpad Jl. Dipati Ukur 35, Dago Opat (Jl. Ir.H. Djuanda No. 4, jeung di Jalan Singaperbangsa Bandung. Ti mimiti taun 1969, sakabéh urusan sivitas akadémik jeung administratif dipuseurkeun di Kampus Fapet Unpad di Jl. Bukit Dago Utara atawa kawasan Dago Tea House Bandung. Mimiti tahun 1986, Fapet Unpad jadi salah sahiji fakultas anu ngamimitian pindah ka kampus Unpad di Jatinangor Kabupatén Sumedang.

Program Studi:

A. Sarjana:
Ilmu Peternakan

B. Pascasarjana
1. Magister (S-2)
– Magister Peternakan
> Konsentrasi Nutrisi Ternak
> Konsentrasi Produk Ternak
> Konsentrasi Ilmu Pemuliaan dan Reproduksi Ternak

2. Doktor (S-3)
– Peternakan

Data lain:
Buku Pedoman Fakultas Peternakan 2014/2015
Daftar Guru Besar Unpad