Téknik Géologi

Alamat: Jl. Raya Bandung Sumedang KM 21, Jatinangor 45363
Telepon: (022) 7796545
Faksimile: (022) 7796545
Dekan: Dr. Vijaya Isnaniawardhani, Ir., MT
Website: http://ftgeologi.unpad.ac.id

Deskripsi:
Ngadeg dina taun 1959 minangka Jurusan Géologi dina aub payung Fakultas Ilmu Pasti jeung Ilmu Alam Unpad anu diadegkeun ku alpukahna Mayor Jéndral (Purn) Prof. Dr. Moestopo jeung Drs. Koesmono. Kuliah anu resmi dimimitian ti tanggal 17 Novémber 1959 anu jumlah mahasiswa 17 urang. Kuliahana dina jaman harita dijejeran ku dosén anu maneuh Drs. Koesmono jeung tilu urang dosén luar biasa, nya éta Dr. S. Sartono, Drs. R. Soeria Atmadja, jeung Drs. A. Asikin.

Jurusan Téknik Géologi ditaékkeun statusna jadi Fakultas Téknik Géologi dumasar kana Surat Kaputusan Réktor Univérsitas Padjadjaran No. 2607/J06/Kep/Kp/2007 tanggal 12 Désémber 2007. Nepi ka kiwari, Fakultas Téknik Géologi geus narima kapercayaan jeung pangakuan ahu hadé ti masarakat. Ieu bisa katangén tina jumlah mahasiswa jeung jumlah lulusanana anu terus ngaronjat unggal taun.

Nepi ka ayeuna aya 10 widang ulikan jeung panalungtikan anu dikokolakeun ku 10 laboratorium yaitu:

– Bidang Geokimia dan Geothermal
– Bidang Geologi Dinamik
– Bidang Geofisika
– Bidang Paleontologi
– Bidang Petrologi dan Mineralogi
– Bidang Sedimentologi dan Geologi Struktur
– Bidang Geologi Teknik
– Bidang Hidrogeologi dan geologi Lingkungan
– Bidang Stratigrafi
– Bidang Geomorfologi dan Remote Sensing

Program Studi:

A. Sarjana:
Teknik Geologi

B. Pascasarjana:
– Magister Teknik Geologi
– Doktor Teknik Geologi

Data lain:
Buku Pedoman Fakultas Teknik Geologi 2014/2015
Daftar Guru Besar Unpad